Over Heaven Man EarthHeaven Man Earth International (HME) is toegewijd aan de verspreiding van de authentieke Yang-stijl taijiquan. De trainingsmethoden zijn erop gericht om persoonlijke doelen te halen in de aspecten van taijiquan die te maken hebben met gezondheid, martial arts en spiritualiteit.

De fundamentele lichamelijke vaardigheden, de qigong, de vormen, de wapentraining, pushing hands en de vechttechnieken stammen af van twee takken van de Yang-stijl. Dit maakt dat wij deze training beschouwen als een van de meest complete en authentieke manieren van overbrengen van Yang-stijl taijiquan.

Huang Sheng Shyan

Adam Mizner heeft uitgebreid getraind met verschillende meesters van de Huan Sheng Shvan- en Yang Shao Hou-lijnen en geeft de  vorm en de innerlijke technieken van deze systemen door op een pure en directe manier in zijn rol als 7de generatie Yang-stijl taijiquanleraar.

In de trainingsmethode zoals gegeven bij HME banen leerlingen zich eerst een weg door het Huang Sheng Shyan-systeem, wat een directe toegang tot het interne is. Dit deel van de training legt sterk de nadruk op het ontwikkelen van song en ting en op het compleet loslaten van externe kracht (li). 

Wanneer leerlingen zich compleet hierin hebben bekwaamd, dan mogen zij door met werken met het Yang Shao Hou-systeem, een van de oudste taijiquan vormen van de familie Yang. De student leert op dit punt de uiterlijke en innerlijke technieken die nodig zijn om met zijn/haar al hoogontwikkelde interne skills te werken in een nieuwe en meer complexe methode. Deze fase van de training is veel moeilijker en uitdagender en eigenlijk onuitvoerbaar zonder beheersing van de basis.

Yang Shaohou


De samensmelting van deze trainingsmethoden tot een progressief systeem, en onder de deskundige begeleiding van Adam Mizner, zorgt voor een zeer diepgaand en compleet systeem van authentieke Yang-stijl taijiquan. Onze ervaring zegt dat dit levendige systeem ongeëvenaarde resultaten geeft en de leerling begeleidt van beginner tot het betreden van de ware deur van het interne en daarna rechtstreeks tot de hogere mysteries van taijiquan.