Willem Hartog - Tai Chi Instructor

Willem Hartog interesseerde zich al vroeg in zijn leven voor de Oosterse krijgs- en geneeskunsten. Op zijn twaalfde begon hij zijn training in de Japanse krijgskunsten karate, aikido en later aiki-jujutsu.

Maar de mysterieuze kunst van het taijiquan oefende Willem thuis al uit boekjes vanaf zijn 15de jaar. Toen hij uiteindelijk op zijn 24ste stopte met de Japanse krijgskunsten had hij van Fudoshin Ryu, Kenso Ryu en Toide de 2de Dan-gradatie behaald.

Vanaf die tijd is hij serieus begonnen met het taijiquan van de familie Yang. Na twaalf jaar trainen en lesgeven kwam hij niet eens in de buurt van wat het taiji in zijn ogen moest zijn, en na een switch van zijn leraar naar het yiquan, begon hij te geloven dat het ware taiji misschien wel vergaan was of in ieder geval buiten bereik lag…

Tot zijn oude sensei hem een link stuurde naar een video van Adam Mizner van Heaven Man Earth, die precies de skills demonstreerde waarnaar Willem al die tijd verlangde. Willem traint sindsdien het Heaven Man Earth-systeem van Sifu Adam Mizner en is door hem aangewezen om les te geven.

Willem Hartog heeft naast zijn oefenzaal een praktijk voor klassieke Chinese geneeskunde, en beoefent acupunctuur en tuina. Hij is lid van de NVA en geeft les in beide disciplines bij Total Health Academy.