Taijiiquan / Tai Chi

Taijiquan, beter bekend als Tai Chi, kan het beste worden vertaald als ‘de ultieme vuist’. Het is een complete Chinese interne krijgskunst, die zich kenmerkt door het gebruik van intentie en bio-electriciteit, het zogeheten Qi.

We werken eerst aan een correcte houding, waarbij onze botten ten opzichte van elkaar op de juiste plek komen te staan. Vervolgens werken we aan het loslaten van de spanningen in de zachte weefsels, waardoor de spieren ontspannen aan onze botten komen te hangen.

Dit proces van loslaten maakt ons gezonder, stabieler en sterker. Ook komen we hierdoor meer in balans, iets dat doorwerkt in alle aspecten van ons leven…

We cultiveren ook Qi, bio-electriciteit, dat geleidelijk aan ons hele lichaam vult. Deze Qi leren we vervolgens te sturen met onze intentie, waardoor we onze oefenpartner kunnen ontwortelen en uit balans halen. Eerst vanuit het zogeheten pushinghands, daarna door het sparren en later met wapens.

Deze nieuwe innerlijke kracht, Jin, kunnen we ook gebruiken om spanningen en blokkades bij een ander op te heffen. Hierdoor is de beoefening van onze authentieke Yang-stijl taijiquan zeer interessant voor zorgverleners en therapeuten.

In feite maakt het niet uit welke sport je al doet, instrument je bespeelt of het soort werk dat je uitoefent. Door de beoefening van taiji, zul je daar beter in worden!

Tai Chi lessen

taichi-les

Solid Gold

Voor €50,= per maand kun je wekelijks aan 1 les deelnemen.​

taichi-les

Free Flow

Voor €150,= een strippenkaart die goed is voor 10 lessen die je zelf kunt plannen.​

taichi-les

Hardcore

Voor €500,= per jaar onbeperkt lessen volgen.​

Les dagen

Maandag; 20.00-22.00

Woensdag; 20.00-22.00

Vrijdag; 10.00-11.30 (met eventuele uitloop)

Zaterdag; 10.00-11.30 (met eventuele uitloop)

Een gemiste les mag uiteraard op een ander moment worden ingehaald.

Iedereen oefent op een eigen level, maar mèt elkaar. Beginners oefenen met beginners, gevorderden oefenen met bevorderen.
Soms kan het ook helpen wanneer je als beginner met een gevorderde student oefent. Zo kun je sneller een nieuwe oefening leren begrijpen. 
 
Er wordt zoveel mogelijk getracht een fiftyfifty verdeling te maken in solo- en partnerwerk. 
 
Halverwege de les is er even tijd voor thee, waarna we rustig maar intensief de training hervatten. 
 
De lessen zijn zeer intensief en vragen de volle aandacht. Hierdoor kun je snel en grondig de basis van het systeem eigen maken. Er wordt geadviseerd om naast de reguliere les, vier dagen per week thuis te trainen.  
Eens per jaar wordt er ook een workshop georganiseerd, waar je gegradueerd kunt worden. Na het behalen van een nieuw level, krijg je ook nieuwe oefeningen te leren, en wordt er een nieuwe laag toegevoegd aan bekende oefeningen. 
 
Naast het reguliere lesgeld, geldt een lidmaatschap bij HME voor $99 per jaar. Voor dit bedrag maakt Sifu het mogelijk om het systeem door te geven, bereikbaar te houden en verder te ontwikkelen. 
 
Ook krijg je hiervoor een HME T-Shirt met jouw persoonlijke level, en kun je gegradueerd worden tijdens een workshop of trainingskamp.